Splošni pogoji spletne trgovine svarogdistillery.si so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu kupecov (ZVPot), Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) ter Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1).

S spletno trgovino (v nadaljevanju tudi » trgovina«) upravlja podjetje Destilarna Svarog, Bojan Lunežnik s.p., Počehova 55C, 2000 Maribor, matična številka: 8634947000, davčna številka: 71827595, ki je tudi ponudnik storitev e-poslovanja (v nadaljevanju tudi prodajalec).

Splošni pogoji poslovanja določajo delovanje spletne trgovine SVAROG DISTILLERY, pravice in obveznosti uporabnika in trgovine ter urejajo poslovni odnos med Svarog in kupcem. Splošni pogoji poslovanja urejajo tudi posamezna pravila nakupa na prevzemnem mestu družbe Svarog.

Kupca zavezujejo splošni pogoji, ki so veljavni v trenutku nakupa (oddaje spletnega naročila). Uporabnik je ob oddaji naročila vsakič posebej opozorjen na splošne pogoje poslovanja in z oddajo naročila potrdi svojo seznanjenost z njimi.

Vrste kupcev

Prodaja alkoholnih pijač ni dovoljena osebam mlajšim od 18 let.
Vsak obiskovalec strani Svarog lahko opravi nakup v spletni trgovini svarogdistillery.si.

Dostopnost informacij

Svarog se zavezuje, da bo kupcu še preden ga zavezuje pogodba ali ponudba, zagotovil naslednje informacije:

 1. podatke o podjetju Svarog (ime in sedež podjetja, matična številka),
 2. kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),
 3. bistvene lastnosti artiklov,
 4. dostopnost artiklov (vsak artikel, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku),
 5. pogoje dostave artiklov (ter način, kraj in rok dostave),
 6. cene, ki morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza in druge dajatve,
 7. način plačila in dostave ali izpolnitve,
 8. časovno veljavnost ponudbe,
 9. rok, v katerem je možno odstopiti od pogodbe in pogoje za odstop (opis pravice do odstopa v skladu s 43.č ZVPot; v primerih, ko kupec v skladu s 43.č členom ZVPot nima pravice do odstopa, je o tem izrecno obveščen),
 10. pojasnilo postopka s pritožbo, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

Naročilo

Naročanje poteka v slovenskem ali angleškem jeziku. Izdelke se izbira in naroča iz seznama izdelkov na SVAROGDISTILLERY.SU. Vsi izdelki so na voljo do odprodaje zalog.
Postopek naročanja:

 • Kupec izbere želeni izdelek tako, da kline na ikono »Nadaljuj na blagajno«.
 • Pred zaključkom nakupa posreduje podatke, potrebne za izvedbo naročila, in sicer: ime, priimek, naziv podjetja (v kolikor gre za pravno osebo), državo/ regijo, naslov prebivališča (ulica, številka ulice, poštna številka, kraj), telefonsko številko, e-poštni naslov.
 • V kolikor je dostava na drug naslov pa še telefonsko številko in naslov za dostavo (ulica, številka ulice, poštna številka, kraj, država)
 • (v nadaljevanju vsi navedeni podatki enotno poimenovani tudi “podatki o kupcu”)
 • Z označitvijo mesta pred »Prebral/-a sem in se strinjam s pogoji poslovanja spletne strani« kupec izjavlja, da v celoti razume in soglaša s SPP, da ima ustrezno poslovno sposobnost za sklenitev kupoprodajne pogodbe (oz. da mu le-ta ni bila omejena ali odvzeta) ter da je polnoleten. S klikom na »kupite sedaj« se naročilo posreduje v informacijski sistem Svarogdistillery.si.
 • Kupoprodajna pogodba med Svarog in kupcem je sklenjena v trenutku, ko SVAROG kupcu pošlje prvo elektronsko sporočilo o statusu njegovega naročila (z naslovom: potrditev prejema naročila). S tem postanejo vse cene in drugi pogoji, kot izhajajo iz oddanega naročila, fiksirani in veljajo tako za SVAROG kot za kupca. Kot kupec velja oseba s podatki, kot so navedeni ob oddaji naročila. Kasnejše spreminjanje podatkov o kupcu ni mogoče.
 • Kupoprodajna pogodba (t.j. prvo elektronsko sporočilo o statusu naročila) je v elektronski obliki shranjena na strežniku Svarog.

Načini plačila

Svarog omogoča naslednje načine plačila:

 • Plačilo s kreditno kartico (platforma Stripe)

Izdaja računa

SVAROG po dostavi naročenih artiklov kupcu pošlje račun in ga priloži sami pošiljki.
V primeru osebnega prevzema na prevzemnem mestu prejme kupec natisnjen račun za kupljene artikle ob njihovem prevzemu.
Na računu sta razčlenjena cena in vsi stroški v zvezi z nakupom ter podano obvestilo o pravici do odstopa od pogodbe.
Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov pred oddajo naročila. Kasneje podanih ugovorov glede pravilnosti izdanih računov ne upoštevamo.

Cene

Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo vnaprej določene veljavnosti.
Vaša končna cena je vedno tista, ki je objavljena v spletni trgovini na naslovu Svarogdistillery.si.

Objavljene cene na strani artikla veljajo za vse vrste plačil pod zgoraj navedenimi pogoji in ne vključujejo strošek dostave.


Kljub izjemnim naporom, da bi zagotovili najbolj ažurne in točne podatke, se lahko zgodi, da je podatek o ceni napačen. V tem primeru, ali v primeru, da se cena artikla spremeni med obdelavo naročila, bo ponudnik kupcu omogočil odstop od nakupa, hkrati pa bo ponudnik kupcu ponudil rešitev, ki bo šla v obojestransko zadovoljstvo.
Vplačana sredstva po darilnih bonih, bonusih in predračunih se ne obrestujejo. Darilnih bonov in kod bonusov za popust ni možno menjati za gotovino

Postopek obveščanja o nakupu

 1. Svarog naročilo
  Po oddaji naročila kupec prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo sprejeto. Svarog naročilo pregleda in naročilo potrdi oziroma z razlogom zavrne. Svarog lahko za preverjanje podatkov ali zaradi zagotavljanja točnosti dobave pokliče kupca na njegovo kontaktno telefonsko številko.
 2. Naročilo je odpremljeno/Naročilo je pripravljeno za prevzem
  Svarog v dogovorjenem roku artikel pripravi in odpošlje in o tem po elektronski pošti obvesti kupca. Svarog v elektronski pošti pouči kupca tudi o politiki odstopa od pogodbe, kam se lahko obrne v primeru zamude pri dostavi in kam se lahko obrne v primeru pritožbe.
  V primeru, da se kupec pravočasno odloči za preklic naročila, mora prodajalca o tem nemudoma obvestiti po e-mailu na naslov info@svarogdistillery.si. Če se zgodi, da je naročilo že odpremljeno, pošiljko kupec zavrne dostavni službi.

Pravica do odstopa kupca od pogodbe

Svarog v elektronski pošti pouči kupca tudi o politiki odstopa od pogodbe, kontakt v primeru zamude pri dostavi oziroma v primeru pritožbe. V primeru, da se kupec pravočasno odloči za preklic naročila, mora prodajalca o tem nemudoma obvestiti po e-mailu na naslov info@svarogdistillery.si. Če se zgodi, da je naročilo že odpremljeno, pošiljko kupec zavrne dostavni službi.
Kupec (navedeno velja izključno za fizične osebe, ki pridobijo artikel za namene izven svoje pridobitne dejavnosti) ima pravico, da v 14 dneh od prevzema artiklov prodajalcu sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Rok se začne šteti en dan po datumu prevzema artiklov.
Odstop od pogodbe kupec sporoči preko e-pošte na e-naslov prodajalca: info@svarogdistillery.si.
V primeru odstopa od pogodbe kupec prejeti artikel vrne po pošti ali osebno (po predhodnem dogovoru) na naslov skladišča podjetja: DESTILARNA SVAROG, Bojan lunežnik s.p., Počehova 55C, 2000 Maribor.
Vrnitev prejetih artiklov podjetju v roku za odstop od pogodbe se šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe.
Kupec mora artikel vrniti prodajalcu nepoškodovan in v nespremenjeni količini, razen če je artikel uničen, pokvarjen, izgubljen ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv kupec. Kupec artiklov ne sme neovirano uporabljati do odstopa od pogodbe. Kupec sme opraviti ogled in preizkus artiklov v obsegu, kot je to nujno potrebno za ugotovitev dejanskega stanja. Kupec odgovarja za zmanjšanje vrednosti blaga, če zmanjšanje posledica ravnanja, ki ni nujno potrebno za ugotovitev narave, lastnosti in delovanja blaga.
Edini strošek, ki bremeni kupca v zvezi z odstopom od pogodbe, je strošek vračila artiklov (ki se v primeru pošiljanja obračunava po ceniku dostavne službe in je odvisen od tega ali gre za pošiljko/paket/tovor). Artikel je potrebno vrniti prodajalcu najkasneje v roku 30 dni od poslanega sporočila o odstopu od pogodbe (nakupa).
Odstop od pogodbe ni mogoč za blago:
za blago, ki je izdelano po natančnih navodilih kupca in prilagojeno njegovim osebnim potrebam;
Vračilo opravljenih vplačil vključno s stroški dostave (razen dodatnih stroškov zaradi izbire vrste dostave, ki ni cenovno najugodnejša ponujena standardna oblika dostave s strani podjetja) bo izvedeno takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v roku 14 dni od prejema sporočila o odstopu od pogodbe. Podjetje vrne prejeta plačila kupcu z enakim plačilnim sredstvom, kot ga je uporabil kupec razen če je kupec izrecno zahteval uporabo drugačnega plačilnega sredstva in če kupec zaradi tega ne nosi nobenih stroškov.
Pravico do vračila kupnine v primeru uveljavljanja garancije in stvarnih napak natančneje urejajo določila zakona o varstvu kupcev (neuradno prečiščeno besedilo).

Nakup za pravne osebe

Postopek nakupa za pravne osebe je popolnoma enak kot za fizične osebe, le da v prvem koraku izberete opcijo račun na podjetje in potrdite strinjanje s pogoji poslovanja.
Če želite račun na podjetje, sprejemate pogoje poslovanja, ki veljajo za podjetja. Glavna razlika je v možnostih odstopa od pogodbe. Podjetja, samostojni podjetniki in druge pravne osebe nimajo možnosti odstopa od pogodbe v 14 dneh od prevzema artikla brez razloga, kot to velja za kupce (fizične osebe).
Vračilo kupnine za pravne osebe ni možno.

Dostava

Naš pogodbeni partner za dostavo pošiljk na območju Slovenije je Pošta Slovenije, vendar si Svarog pridržuje pravico izbrati drugo dostavno službo, če bo s tem naročilo lahko izpolnil bolj učinkovito.
Naš partner pakete dostavlja na naslov, vnesen ob oddaji naročila.
Ker dostavna služba artikle dostavlja znotraj delovnega se lahko odločite tudi za dostavo na katerokoli drugo ime ali naslov. Na primer v službo.
Če vas v času dostave ni na predvidenem mestu (podjetje, pisarna, bolnišnica, študentski ali dijaški dom itd.), bo dostavljavec pustil sporočilo, na katerem bodo navodila za nadaljnje ukrepanje. Po navadi zadošča obisk najbližje pošte, lahko pa jih pokličete, da vam pošiljko ponovno brezplačno dostavijo.

Varovanje osebnih podatkov

Svarog uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov ter plačil.
Svarog se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika v skladu z Uredbo (EU) 2016/679 Evropskega parlamenta in Sveta z dne 27. aprila 2016 in ZVOP-1.
Kupec se mora zavedati, da je dolžan spletnemu trgovcu posredovati svoje osebne podatke v pravilni in resnični obliki, prav tako je dolžan spletnega trgovca obvestiti o spremembi svojih podatkov. Kupec s sprejetjem teh pogojev potrjuje, da so osebni podatki, ki jih je navedel, pravilni.
Kupec lahko kopijo naročila pridobi na podlagi zahteve, v kateri navede podatek v zvezi opravljenim naročilom, ki jo pošlje po elektronski pošti na naslov info@svarogdistillery.si. Ponudnik pošlje kopijo pogodbe na elektronski naslov, ki je bil veljaven v času nakupa oz. po pošti na naslov kupca, ki je bil podan v času nakupa. Pogodba se hrani za čas, potreben za hrambo tovrstnih listin skladno z zakonodajo oz. računovodskimi standardi.
Obseg uporabe podatkovnih baz in pravice intelektualne lastnine
Kupci spletnega portala morajo upoštevati naslednja dejstva:
• da so podatkovne baze v informacijskem sistemu Svarogdistillery.si (v celoti in kot posamezni deli sistema) varovane v skladu z Zakonom o avtorskih in sorodnih pravicah,
• da so podatki v spletnih storitvah Svarogdistillery.si del podatkovnih baz v smislu določb Zakona o avtorskih in sorodnih pravicah,

Komunikacija

Svarog bo z uporabnikom stopil v stik preko sredstev komunikacij na daljavo le, če temu uporabnik izrecno ne nasprotuje, in v skladu z določili ZEKom-1.
Oglasna elektronska sporočila Svarog bodo vsebovala naslednje sestavine:

 • jasno in nedvoumno bodo označena kot oglasna sporočila,
 • pošiljatelj Svarog bo jasno razviden,
 • različne akcije, promocije in druge tržne tehnike bodo označene kot takšne. Prav tako bodo jasno določeni pogoji udeležbe v njih,
 • jasno bo predstavljen način odjave od prejemanja oglasnih sporočil,
 • željo kupca, da ne želi prejemati oglasnih sporočil, bo Svarog izrecno spoštoval.
 • Oglasna sporočila Svarog bodo jasno razvidna in jasno ločena od iger in tekmovanj.

Omejitev odgovornosti

Svarog se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih spletnih straneh. Kljub temu pa se lahko lastnosti artiklov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da Svarog ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru, bo Svarog kupca obvestil o spremembah in mu omogočil odstop od pogodbe ali zamenjavo naročenega artikla.
Svarog ima možnost odstopa od pogodbe le, če se ugotovi očitna napaka (46. člen OZ). Kot očitna napaka se šteje napaka v bistvenih lastnostih artikla in vse zmote, ki se po običajih v trgovini ali po namenu strank štejejo za odločilne ter jih Svarog v primeru vednosti ne bi potrdil oziroma sklenil pogodbe. To vključuje tudi očitne napake v ceni.
V nobenem primeru Svarog ne odgovarja za kakršno koli škodo, vključno, vendar ne omejeno na kakršno koli posebno, kaznovalno, posredno, naključno ali kakršno koli posledično škodo, ki izhaja iz ali je v kakršni koli povezavi:

 1. s kakršnokoli uporabo oz. nezmožnostjo uporabe (občasnim nedelovanjem) svarogdistillery.si ali katerekoli vsebine, najdene tukaj oz. objavljene na spletni strani ali s strani kupca;
 2. z dejanji katerih koli drugih kupec;
 3. kakršno koli škodo ali viruse, ki lahko okužijo vaš računalnik, telefon, tablični računalnik, opremo ali drugo lastnino zaradi dostopa, uporabe ali brskanja na tej spletni strani ali prenosa katerega koli gradiva, podatkov, besedila, slik, videoposnetkov ali zvoka s spletne strani. Prav tako Svarog ni odgovoren za izgubo le-teh, ki bi nastala z uporabo svarogdistillery.si

Pritožbe in spori

Svarog spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu kupcev. Svarog se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost zagotavljanja učinkovitega sistema obravnavanja pritožb.
V primeru težav se kupec s podajalcem Svarog lahko poveže po elektronski pošti na info@svarogdistillery.si. Pritožba se odda prek e-poštnega naslova info@svarogdistillery.si. Postopek obravnave pritožbe je zaupen.
Svarog se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniških sporov nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in potrebnim časom ter stroški, ki nastanejo zaradi reševanja spora, kar je tudi glavna ovira, da kupec ne sproži spora pred sodiščem. Zato si Svarog prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.
Izvensodno reševanje potrošniških sporov
Skladno z zakonskimi normativi Bojan Lunežnik s.p. ne priznava nikakršnega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga kupec lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov.
Svarog, ki kot ponudnik blaga in storitev omogoča spletno trgovino na območju RS, na svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS). Platforma je na voljo kupcem tukaj.
https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/index.cfm?event=main.home.show&lng=SL
Navedena ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES.


Pogoji veljajo od 20. oktobra 2021.